05 januari, 2009

Äta bör man

Det verkar mest som om jag lagar mat just nu. Dagens middag..

Rotfruktspytt (morötter, rimmat sidfläsk, potatis, rotselleri och lök) med grillad ryggbiff, rödvinssås och lättfräst sparris.

Blev mätt.

8 kommentarer:

Maria Byström sa...

Haha. Det kan jag tänka mig ;-) btw har du fått en kommentar på min blogg du vet i VoF-tråden, bara så du vet! Kraaaaaaam

Doktoranden sa...

Maria, tack för upplysningen. Jo jag äter som en häst. Sprängmätt.

Pysseliten sa...

Bara idén att skriva lättfräst sparris .... anrättningarna blir så ohyggligt mycket intressantare med rätt adjektiv!

Vi åt ugnstillagad ugnspannk.... nä, det blev inte bra, men gott var det!

Doktoranden sa...

Pysseliten, visst blir dom det. Dessutom var ju sparrisen lättfräst. Först kokad 1-2 minuter i lättsaltat vatten och sen fräst på hög värme bara ~20 sekunder med lite olivolja. Helt perfekt!

Ugnspannkaka regerar, tror det blir en sådan i veckan. Kanske med lite knaperstekt bacon och rårörda lingon.

Dr Wannabee sa...

MMM va gott, rimmat sidfläsk..... rödvinssås.... dreglar

Boris sa...

Varför har du inte berättat för mig att du lagar ugnspankaka? Är du rädd att jag skall äta upp den?

Under mitt första skolår var fadern min (velourpappa som han är) pappaledig om fredagarna med min yngsta syster. När man då kom hem från skolan serverades alltid ugnspannkaka till lunch.....

Emil sa...

Är inte expert på området, men rimmat sidfläsk känns spontant inte som en rotfrukt.

Doktoranden sa...

Drw, fuktskada inte datorn din nu bara.

Boris, såklart jag lagar det, du får väl komma över på middag. Vilken härlig velourpappa du hade. Så mjukis är inte jag.

Emil, ett tillbehör till pytten viktigpetter.