11 juni, 2008

Studentens övervätskade dag

Utanför fönstren skanderar flickorna "för vi har tagit studenten" i sina vita klänningar som följs upp av kostymklädda grabbar med slipsen på sned i "fy fan va vi ä' bra!". Alla har dom vita mössor på huvudet. Många har dessutom åtminstone en hand upptagen av ett glas bubbel, öl eller om man planerar en tidig utcheckning till the land of Majorskans helvetiska hangover, en flaska av valfri sort.
Såg en tjej ligga på en gräsfläck av mindre modell där hon såg ut att stupat rakt från gående till krypställning och sedan stannat tiden. Två knän i backen med ena armen som stödjer upp överkroppen, huvudet hänger lite lätt och andra armen håller stadigt ett fullt glas bubbel rakt ut i luften. Blev nästan lite fascinerad, som ett sådant där skådespel statyer målade som människor utför. Eftersom jag satt i bilen och väntade på att E skulle sluta jobbet hade jag möjlighet att studera fenomenet för durationen av några minuter. Icke att hon rörde sig. Till slut klev jag ur bilen för att fråga om hon var ok.

Studentstatyn: Jodå (högt och ljudligt men inte rörde hon en fena)
Doktoranden: Okej (lätt imponerad)

Att se alla dessa studenter får mig att minnas min egen någon gång på 90-talet när det begav sig. I korta ordalag gick den som följer...


Champagnefrukost i parken.

Ceremoni i någon form.

Skriva i studentmössor.

Förfasas över sina betyg. (ahahahaa!!)

Skita i betygen och skråla vidare i sång och bubbel.

Mottagning i hemmet. (hur fungerade nu det här med fokus?)

Middag med alla boys och girls. (det här med balans är knepigt)

VM i bar-simning på Stadshotellet. (balans är seriously överskattat)

Nattsudd på annan nattklubb. (kolla, jag kan dansa på bordet!)

Gick hem. (aka kröp)

Hade, tonårslitterärt uttryckt, skitkul...

...och Majorskans hang-over dagen efter.

5 kommentarer:

Andréa sa...

Haha, ja det var tider det :)

Tolkia sa...

Jag känner mest "jamenvaihelvete". Jag börjar nog bli gammal ... :P

Doktoranden sa...

andréa: Ja, onekligen.

tolkia: Jag tror det jag med. ;)

nixon sa...

skum pose att stå i om man är helt ok... (men så är studentdagsstudenter ett lite säreget släkte. lite som dagsländor. alkoholstinna dagsländor.

Doktoranden sa...

nixon: Ett mycket säreget och udda släkte indeed. Det är för övrigt också intressant att lägga märke till de som fortsätter leva kvar i det släktet, oavsett ålder. Ett ganska fascinerande fenomen.