26 maj, 2008

Uppmärksamhet

P3:s webbradio surrar i bakgrunden och stjäl utan pardon en klart kännbar bit av min uppmärksamhet som till fullo istället borde riktas på sammanställandet av den presentation jag ska hålla på helgens forskningskonferens i Skånelandets Lund. Resterande ännu inte upptagna tankebanor riktas vad jag hoppas är av ren ofrivillighet till anslagstavlans färggranna nålhuvuden. Vad den nålade färgkaskaden liknar kräver en tanke eller två. Skandinavien månne? Bottenhavet är givet synligt. Bredvid på den vitmålade väggen hänger en målad kopia av Ingvar Nilsfelts Äpplet på fatet på bordet från 1979. Den känns inte särskilt aktuell. Solen ligger starkt på fönstret och hånar mina ögon och mitt för tillfället icke stresståliga sinne. Inte ett moln på himlen skyddar mig från retsamheten utanför och istället dansar solkatterna som råttor på skrivbordets pappersbeklädda yta.
Överväger att dra ner persiennerna men bokar en klipptid för huvudets ugglenäste. Åka ner i godan tid innan för att handla lite sommargarderob, strosa runt med en kaffe från stadens mest gudomliga hak är dagens bästa lösning på arbetspaniken som därmed märkbart kommer reduceras (hey ho I love förnekelse). Ja undanflykternas okrönte konung bär dagen till ära mitt namn. Heh.

4 kommentarer:

Anna (orka mera) sa...

Måste få fråga vilket stans mest gudomliga kaffehak är? Är gift med en kaffenörd (modell värre)och han vill inte riskera att missa något :)

Doktoranden sa...

Anna: Well, det torde jag nu inte kunna yttra här eller hur? Då röjer jag mitt place of residence. Men om du förvisso skulle ha min e-mail (hint) kan du självfallet få veta stadens bästa hak. Såklart.

Pysseliten sa...

Skönt att solen skiner och stan har förströelse att erbjuda! Imorgon kanske det regnar och arbetslusten och fokus är tillbaka!

Doktoranden sa...

pysseliten: Ja sol och förströelse är väl ändå två av livets bästa glädjeämnen.