12 maj, 2008

En synnerligen konstig blogg

Det var ju förstås egentligen inte tänkt att bli så här, men på något sätt tyckte en del av mig att det behövdes en annan typ av outlet av skrivna ord.

Med andra ord; detta är alltså inte min första blogg.

Faktum är att jag skrivit blogg i närmare tre år och den har över tiden växt sig till ett relativt stort fenomen, lite större än vad jag kanske också väntat mig. Jag skulle kunna bli alldeles ego och få något sorts grådassigt vansinne av mindre storlek och därmed starta nya siter i sann Schulman-anda, men vad vore vitsen med det? Det handlar alltså inte om att jag inte uppskattar den andra bloggens stora läsarskara och dess syfte, men ibland behöver man faktiskt känna sig lite liten också. Ni vet som då man var barn och trivdes som absolut bäst under täcket i sitt mörka rum. Kanske hade man sin bandspelare på låg nivå som spelade små mysiga berättarsagor om Hiawatha den lille indianpojken och man kände sig alldeles ensam, fast stark, i sin egna lilla värld. Detta rum är alltså min egna lilla värld med mina små men viktiga tankar i mitt lilla huvud.

Vad jag kan säga om mig själv utan att säga för mycket om mig själv är att jag är en doktorand inom något sorts medicinskt område på ett universitetssjukhus i alla fall högre upp än Lund i detta avlånga land. Jag har dessutom både en outtalad, samt för vissa inbjudna, en uttalad dröm att bli läkare i framtiden. Denna blogg är tänkt att vara något av en resa längs den vägen av hinder, utmaningar, vinster, förluster, svett, tårar och glädje.

Vi ser väl vart det bär av...

2 kommentarer:

cizzi sa...

jag vet precis hur du känner. ju större bloggen blir desto mer kändes det som att jag inte fick/kunde skriva vad jag ville. var jag förbannad på jobbet fick jag tygla mig eftersom någon medlem kanske läser bloggen. hur kul blir det i slutändan? därför la jag ner och vem vet, jag kanske kommer tillbaka med en anonym blogg där jag kan uttrycka mig helt fritt =)

Doktoranden sa...

Cizzi: Visst kan det vara så, ju större någonting blir är det nästan per automatik också att det kräver mer kontroll och framför allt - mer jobb och mer tid.
Att jag startade upp det här mer personliga forumet som dessutom handlar om någonting helt annat var nog mer av anledningen att jag har behovet att uttrycka mig om det också i någon form. Dock kräver det att man drar ner på någonting annat, i detta fall den "stora" bloggen.
Någon sorts balans likt Yin och Yang kan det således härröra till.