06 mars, 2009

X7

Efter regn kommer solsken sjöngs det i den gamla musikalen från 1946, antar det är så även här då jag går från texter om dråpmisstänkt läkare till personliga sanningar. Utmaningen i fråga kommer från Linda och jag ska göra ett försök (trots min pseudonyma bloggtillvaro).

1. Jag är barnsligt förtjust i musik, framför allt rocken även om det mesta slinker ner. Hela mitt liv och min tillvaro kantas av soundtrack och situationer som jag alltid reflekterar till med låttitlar och låtar.

2. Är väldigt säker på mig själv, vad jag står för och vad jag tycker och viker mig sällan bara för att någon annan tycker annorlunda. Detta var inte en realitet när jag var mycket yngre än jag är nu ty då kunde man läsa mig som en öppen bok. Detta innebar mobbning, utanförskap och en mycket osäker liten kille under flera år. Han försvann sedermera och en helt annan individ växte fram med tiden. Mer om detta i kommande kapitel ur "Livet i en kartong".

3. Har lätt att emellanåt ta på mig lite för mycket att göra vilket kan yttra sig på olika sätt. Jag blir sällan stressad på den nivån att jag blir disträ eller uppträder stressigt. Stresstålighet är en av mina bästa egenskaper.

4. Önskar jag kunde ha en iPod eller dylikt i öronen men undviker det. Skyddar också öronen väldigt väl både när jag instruerar eller vistas i andra högljudda miljöer med smidiga öronproppar. Det kan verka lite nojigt men anledningen är en lätt hörselnedsättning på ena örat som gör att jag vill skydda mig ordentligt och inte förvärra det som redan existerar.

5. Och som sagt, jag är instruktör och gillar därmed att spexa lös på scen samtidigt som man svettas obscena mängder.

6. Jag är fullständig ateist och anser religion vara ett av de största problemen när det kommer till anledningar att krigskonflikter uppstår. Dock respekterar jag självfallet alla människor som väljer att tro på annat och jag uppskattar att samtala och diskutera om skillnaderna i våra åsikter så länge de hålls på nivån att lära sig något och inte påtvinga ens egna åsikter på andra.

7. Har efter att skrivit detta löjligt ont i tanden och behöver mer av kombinationen Tramadol och paracetamol asap.

10 kommentarer:

Tolkia sa...

Språkfascisten måste be att få påpeka att "att läsa någon som en öppen bok" betyder att lätt kunna se vad personen tänker och känner. Det har alltså med pokerface att göra, och inte med huruvida man är ett tacksamt offer för övergrepp. Något säger mig att du inte heller nu i vuxen ålder direkt är en bok låst med hänglås ... (för att inte trampa på några tår är det kanske bäst att jag påpekar att det inte i sig är en dålig egenskap).

Doktoranden sa...

Tolkia, och det var således min exakta mening med vad jag skrev. Genom att andra lätt kunde se hur jag kände mig, särskilt när deras ord gjorde ont, var jag ett lättsamt 'offer' ty det var en uppenbar effekt. Så språkfasciera bäst du vill men det jag skrev var med exakt den mening du påpekar.
Regarding vuxenhet; jo det är svårt att se vad jag känner. Kalla det en konsekvens.

Tolkia sa...

Jag får be om ursäkt om jag trampade dig på tårna. Det var inte min avsikt.

Doktoranden sa...

Tolkia, nejdå inga tår är trampade på. Själva begreppet "läsa som en öppen bok" har dock en ganska specifik betydelse för mig. På den tiden fick jag mig påpekat att jag var så lätt att mobba eftersom man hela tiden kunde se när jag blev ledsen och sårad, och de beskrev de just med konceptet ovan.

linda sa...

instruktör i vadå? jag blir så nyfiken. ser framför mig ett aerobicspass.

Anonym sa...

Rock - som läkarrock? ;)*flåt dålig ordvits*

Doktoranden sa...

linda, instruktör inom gruppträning. Exakt vad säger jag inte men det är inte aerobic.

dagensekosblogg, exakt som läkarrock. Aldrig hört den genren? Briljant I tell you.

Emil sa...

Ettan är ju verkligen Rob i High Fidelity. Kul att du älskade den boken (but again, how can you not?).

Tråkigt att du inte kan använda iPod dock. Men jag förstår dig.

Anonym sa...

vojne! mot ont i tanden rekommenderas valfri cox-hämmare plus fulldos paracetamol. tramsadol gör ingen skillnad.../Apotekarn

Doktoranden sa...

Emil, visst är det Rob alltid.

Apotekarn, noterat. Tandvärken är dock borta as we speak.