17 november, 2008

Utmanad från höger, vänster och fler håll än så... I hear ya!

“De regler som gäller är: Länka till den/de person/er som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.”

- Likt två av mina utmanare Mården och Mårr (jag vet inte med dig Kat eller Jollan) lärde jag mig både läsa och skriva tidigt. Kunde det helt problemfritt när jag var 5 år. Detta resulterade i faktumet att jag fann lektioner i läs- och skrivlärande under första tiden på lågstadiet som extremt tråkigt och intetsägande. Kunde inte förstå mig på alla de andra som redan inte kunde det.

- Är vänsterhänt vilket ofta brukar kopplas samman med vissa former av kreativitet. Detta stämmer väl in på mig då jag tidigare både skrivit mycket musik, texter i varierad form och har en väldigt bra känsla för bild, form och färg. Att smeta ut bläck med handen när man skriver är dock nackdelen.

- Har legat under operationskniven två gånger, båda tillfällena som barn. Är därmed i vuxet tillstånd både utan halsmandlar och appendix (blindtarm). Att OP:a halsmandlarna var värst, kunde inte äta över huvudtaget på ett bra tag efteråt (inte före heller för den delen eftersom de var stora som pingisbollar i en 6-årings hals). Droppet var min vän och livhanke.

- Har ett sjukligt intresse för att läsa böcker men extremt svårt för deckare. Mer stereotypa och tråkiga böcker går ej att finna. Hej, här är en historia om en avdankad ex-militär/polis som snyltar in sig i någon härva av valfritt slag och skjuter sig sedan fri med en knorr på slutet. Usch.

- Besitter outtalad fablesse att kastas omkring i diverse anordningar av olika slag som utmanar en att hålla koll på vad som är upp och ner respektive höger och vänster. Kroppseget adrenalin är skönt. Sådant som bungy-jump, fallskärmshoppning, berg-o-dal banor, höga hastigheter och höjder m.m är utmaningar till för att överbryggas. Dock tvivlar jag starkt om jag skulle hoppa bungy från Macau Tower - 233 meter fritt fall. Allting har en gräns. Eller höjd...

- Är totalt oförmögen att hålla några sorts växter vid liv i mitt bohag. Det är faktiskt så illa att jag kan ta död på en kaktus utan några större problem (har bevisat det faktumet tre gånger) och därmed klassas som växternas egna Grim Reaper. De fåtalet växter som ändå existerar i mina fönster kände av den konstant dåliga karman direkt de kom innanför ytterdörren och är påtagligt medvetna om sin påskrivna dödsdom. Har mestadels därför övergått till prydnader i glaskrukor, plast och diverse annat snyggt som ej kräver vatten, ompyssling, vänliga ord eller mullig jord.

- Om jag inte får lyssna på musik varje dag kan man lika gärna begrava mig. Allt ifrån rock till synthpop, från klassisk Wagner till obskyr industrial - får det kroppen att gunga är det bra, oavsett genre. Bör sägas att en viss förkärlek för klassisk rock ändå är ganska uttalad. Musiknörd är jag oavsett.

Eftersom jag redan nu blivit utmanad från alla håll och kanter återstår väldigt få kvar att utmana. Så vitt jag vet har vi ändå Herr Ordsallad, Tinnitussan, Borsiin, Annevi, Emil och E kvar. Six out of seven ain't bad som någon sa...

3 kommentarer:

Boris sa...

Utmaning antagen.... Fast nu borde jag sova

E sa...

"Utmaningen ska antas" =), men föst...
Tusen Tack för dom fina raderna som värmde och var klokt och vackert på en gång. Du kommenterade min senaste text, men de va ett tag sen så jag vill inte riskera att missa dej så jag skriver här direkt. Jag har läst det flera gånger. Så fint så de förtjänar en egen plats på din sida tycker jag. Du är vis. kram!

Doktoranden sa...

Boris, härligt.

E, tack snälla du, jag rodnar nästan av dina fina ord. Jag skrev mest det som föll mig in och det gör mig synnerligen glad att du uppskattade dem.