27 oktober, 2008

TKT

Helgen passerade i långsamt mak med minsta möjliga aktivitet som huvudmål. Lyckades väl också i sammanhanget relativt bra då jag höll mig borta från doktorandlabbet, mös med dottern på pyttedans, oljade in utemöblerna och började läsa lite bekväm skönlitteratur ("Dubbelspel" av Lee Child) i halvliggande ställning på soffan.

Åter måndag och åter till verkligheten. Förmiddagen bestod av TKT (Tidig Klinisk Träning) som i mer utsvävande former innebar att lära sig ta BT (blodtryck), repetition av HLR (Hjärt-Lung Räddning) och L-ABCDE (Location-Airway, Breathing, Circulation, Disability, Exposure). Inga svårigheter på något sätt. Att höra och ta BT var mycket lättare än förväntat men jag instämmer med motiveringen "det är bra att redan nu införskaffa er egna stetoskop". Skolans versioner är inte de allra bästa och att vänja sig med sitt egna redan från the get-go är smart. Dock när man ser en prislista över stetoskop riskerar man sätta i halsen. Det får bestämt bli en önskan om julklapp. Littmann Cardiology III, I tell you. Ok?

Eftermiddagen bjöd på den laborativa miljön av trevligheter som qPCR körning, JC och annat smågodis. Blir kvar här ytterligare ett tag men roar mig så länge med att läsa Katarina Hambergs "Genusperspektiv relevant för många av läkarutbildningens ämnen" till morgondagens föreläsning. Eller så skriver jag klart nästa historia, "Lejonet under den gula hallonbusken".

3 kommentarer:

DrWannabee: sa...

Har ett littman card 3, i färgen plum. rekomenderar starkt.
Själv pysslar jag med anatomi högt och lågt, samt lite ssk-jobb imellan.

Doktoranden sa...

drw, en av kandidaterna idag hade redan införskaffat ett eget; just också ett Littman Card 3. Prövade det en gång och blev totalt hooked. Fantastiskt stetoskop. Förstår att du gillar det.

Anonym sa...

Vad jätte jättespännande det låter.

Ska nu mya i soffan med pluggol och kaffe efte en massa fixande och trixande med vardagliga ting.

Kraaaaam