07 oktober, 2008

Nu börjar det. Häng med.

Kursstart. Gick bort till Insikten och huset för allmänmedicin. Minnesbilderna från studietidens begynnelse när man med första stapplande steg gjorde entré i universitetsvärlden gjorde sig tydligt påmind. Likaså också de familjära känslokasten av att huvudstupa ge sig in i något nytt, främmande och okänt. Där fanns några kända ansikten från tidigare år av studier och en del fullkomliga främlingar. Det var kära återseenden, särskilt med S och M(gånger 3) i symbios med vänliga hälsningar och kortare dialoger med nya studiekamrater. Det är något fantastiskt över att möta och lära känna nya människor.
Bakom hörnen väntar nu timmar av tentaplugg (oh the stress), patienter, tentor, sjukdomar, glädje, sorg, liv, död, spänning, makalös kunskap och vad jag i grund och botten är övertygad om är en fantastisk och mångfacetterad värld. Så övertygad att jag under hela introduktionen satt och log som en von Tratt.

Det fortsätter på måndag med svansning på klinik. Hej ortopeden. Innan dess blir det fler experiment på labbet och en helg hos mor.

Dagens soundtrack: The Rascals - A Beautiful Morning

5 kommentarer:

E sa...

Åh va härligt det låter. Lycka till, din lyckans ost.=)

Doktoranden sa...

e, åh tack snälla. Det känns verkligen som att jag har hittat rätt. Ja rent hittat hem.
Vem hade kunnat tro det då jag på gymnasiet (vilket börjar vara ganska många år sedan) bara hade elektronik och datateknik i skallen? Ehrm.

Pysseliten sa...

Det sprutar glädje ur din text, härligt!!

Anonym sa...

Å, vad spännande. Hurra för att du ska bli doktor. Kan inte tänka mig någon bätttre!

All lycka och du ska veta att jag tänker mycket på din mamma.

Kraaaaaaaaaaaaaam

Doktoranden sa...

pysseliten, det känns härligt!

maria, det är en otroligt spännande värld att ge sig in i. Forskningsvärlden ska ha kudos för den är väldigt intressant och lärorik men just klinik och patienter ger en extra dimension. Att du tror jag blir en bra läkare är upplyftande att höra, tiden får väl utvisa.
Tack för omtanken om min mamma, ska upp dit i helgen och känner mig lite nere inför det.