22 april, 2009

Italiensk pastagratäng

Det här är en av mina favoriträtter. Får vilken gråmulen och tråkig dag eller händelse som helst att framstå som solig och härlig. Nu var gårdagen bara positiv i all bemärkelse och toppat med den här rätten blev den perfekt. Tänk färsk basilika, mozzarella, parmesanost och kidneybönor i en fantastisk mix. Ja vegetarisk är den också. Vad sägs om det Maria?

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Linda, koka ihop en tomatsås på tre burkar plommontomater (häll bort spadet), lite vatten, tunt skivad vitlök, en torkad och smulad chili samt fint hackad silverlök i en tjugo minuter. Blanda i en burk väl avsköljda kidneybönor mot slutet och färsk hackad basilika.
Koka pastan (torkad italiensk vettig pasta, inget Barilla-skräp eller dyl.)
Häll av pastavattnet, blanda i hälften av tomatsåsen med pastan och en rejäl näve parmesanost. Lägg ett lager pasta i botten av en form smord med olivolja. Lite mer tomatsås, några skivor mozzarellaost och mer parmesan. Varva tills allt är slut. Avsluta med parmesan och gratinera i ugnen. Strö färsk basilika över och servera.

Anonym sa...

Det vattnas i munnen! Underbart :-)

Fredrik sa...

Maria, bara testa.

Fredrik sa...

linda, varsågod.