12 januari, 2011

Urlakad

En god vän, i det digitala mediet känd som Tolkia, skickade ”GLHF” åt mig inför dagens nu genomförda maratonlopp. Min första anblick av versalerna inducerade endast ett gigantiskt ”WTF (What The Fuck) menas med det?”. Google är din vän i nöden och så vidare avslöjade doldisen ”Good Luck Have Fun” och frasen stannade med mig lite längre än vad många andra lyckosparkar i ändalyktan gjorde. Varför, för ovanlighetens skull, inte se kunskapsprövningen som ett tillfälle att ha lite roligt utöver den beskärda del ångest och illamående det annars tendera att manifestera hos undertecknad?

Innan dagens förlösande kaskadvomering så försökte jag därmed påminna mig själv om att ha lite roligt och inte allena beskåda alltihop för den avgörande examination det faktiskt var. Allt tog sin början med stärkande Bon Jovi i lurarna och en perfekt kaffe i handen frivilligt promenerandes till ättestupan. Om något sedan egentligen hjälpte är en helt annan avig femma, men det stjälpte mig i alla fall inte. Tentan var som tentor oftast är; en kombination av frågor man fattar och kan direkt, några där man funderar och resonerar (mer och mindre) samt någon enstaka där man återigen bara tänker ”WTF!?”. Den äran får tillskrivas dagens fråga om en manlig patient med libido och sänkt testosteron i serum som kommer in och det undras vilka hormoner man vill undersöka i gonad-axeln för att utreda orsak? WTF som sagt. Säger varken bu eller bä, utkomsten är osäker (jag är aldrig säker efter kaskadvomering) och om än jag hoppas på det bästa är jag beredd på det värsta. Lite roligt var det i alla fall.

Ikväll ska jag dricka ett glas vin och sova. Närmare helgen blir det perhaps bjudmiddag, lite mer vin och umgänge. Vi hörs när vi hörs.

8 kommentarer:

Tolkia sa...

Låt oss hoppas.

(Apropå GLHF, så fick jag några pluspoäng hos mina typ tjugo år yngre arbetskamrater under sommarens feriejobb för mitt språkbruk. Inte helt så hos mer jämnåriga. :P )

Doktoranden sa...

Tolkia, det är helt klart mer värt att kunna slänga tugg med kidsen, om vi säger så!

FiaLisa sa...

Jag håller tummarna för dig!

Doktoranden sa...

FiaLisa, jag håller likaledes mina egna.

julia sa...

Ja, du tog tag i mina egna tankar, drog ut dem och gav dem sin plats här. Kaskadvomering idag, here we go!

Doktoranden sa...

Julia, vänliga ord jag tackar för. Och GLHF idag!

Tolkia sa...

OK, jag firar sista dag innan tenta med att paja glasögonen. Optimalt, när närsyntheten är en hårsmån från att klassas som ledsyn.

Doktoranden sa...

Tolkia, otur idag - tur i morgon.