05 oktober, 2009

高見正道

Före helgen skickade jag ett mycket snällt e-mail till en högt uppsatt forskare i Japan med lite förfrågningar om en mycket intressant experimentmetod jag själv vill testa. Hade ett ytterst vänligt mail i inkorgen denna måndagsmorgon som började med "Dear Dr." följt av mitt namn.

Jag är inte Dr än (i något av de två framtida avseendena) men det kändes, för att slänga mig med kidsen, rätt värt.

Nördigt, jag vet.

Bjuder på det öppna målet.

3 kommentarer:

Tolkia sa...

Särskilt japaner och amerikaner är bra på det där; det känns lite som om de drar till med en så hög titel de kan, så att de vet att de inte förolämpar någon. Å andra sidan är det kul att vara med i matchen (eller snarare kul att det uppmärksammas att man faktiskt är med i matchen, som något slags bollkalle eller vad man nu är som doktorand), med dem som de inte vill förolämpa, det tycker jag inte är så konstigt. Enjoy.

christel sa...

Japaner är superartiga och de kallar dig hellre för en "för hög titel" än tvärtom. Men kul att jobba med japaner.. jag vill också!!

Doktoranden sa...

Tolkia, säkert ligger det någonting i det att de vill undvika titulera en med en för "låg" titel, så jag suger lite på den karamellen. Ett litet tag.

Christel, så mycket samarbete har vi inte mer än lite artig korrespondens över mail. Men det är en trevlig början without a doubt.