Eric, då måste jag därmed upplysa herrn om den fantastiska varmrätten: Smördegsinbakad fläskfilé fylld med vitlök- och timjanfräst portabella på spegel av rödvinssås med rostad potatis.
Hacka upp svampen. Stek med lite finhackad vitlök, schalottenlök och timjan. Salta och peppra. Bryn filén runt om, salta och peppra. Skär sedan upp en ficka och fyll med svampröran. Vira smördeg runt filén, pensla med ägg och in i ugnen (~200 grader). Hacka upp 2 schalottenlökar, måtta upp 3dl rödvin och 1 dl vatten, 2 msk tomatpuré och 4 msk kalvfond plus lite peppar. Koka ihop 10 min. Red av med lite maizena i vatten. Klyfta några potatisar, koka dessa och rosta i olivolja antingen i ugn eller stekpanna.
Doktoranden är ett barn av blandbandsgenerationen. Gift med bästa E och tillsammans har dom tre fabulösa barn. Doktoranden är glad och lättsam med en hint av neurotisk envishet. Jobbar ideligen för att till slut disputera inom medicinsk biovetenskap samt bli färdigbakad läkare, men i samtida klang hinna med alla de andra sakerna livet för med sig.
Dessa texter är ögonblick ur resan som kallas livet med höga berg, djupa dalar och emotionella avstickare riding shotgun.
10 kommentarer:
Gott nytt år kraaaaaaaaaam
Den där efterrätten ser inte så dum ut... Lingonparfait?
Gott nytt år!
Maria, och god fortsättning till dig.
Fru K, faktiskt inte. Hela alltet är en brownie på apelsinchoklad toppad med jordgubbsparfait och melissmarinerade jordgubbar. God fortsättning!
Matporr!
Borde barnförbjudas, i alla fall för mig.
Eric, då måste jag därmed upplysa herrn om den fantastiska varmrätten:
Smördegsinbakad fläskfilé fylld med vitlök- och timjanfräst portabella på spegel av rödvinssås med rostad potatis.
Amen fy sjutton va gott!
Det kan vara så att jag måste sluta titta på din blogg enligt vågens ordination.
Finns din blogg som ljudblogg=)
E, ljudblogg? You wish.
En våg har f.ö. aldrig gjort något gott. Njut av livet I say.
Det receptet skulle jag vilja ha och pröva på!
Eric, självfallet. Håll till godo.
Hacka upp svampen. Stek med lite finhackad vitlök, schalottenlök och timjan. Salta och peppra.
Bryn filén runt om, salta och peppra. Skär sedan upp en ficka och fyll med svampröran. Vira smördeg runt filén, pensla med ägg och in i ugnen (~200 grader).
Hacka upp 2 schalottenlökar, måtta upp 3dl rödvin och 1 dl vatten, 2 msk tomatpuré och 4 msk kalvfond plus lite peppar. Koka ihop 10 min. Red av med lite maizena i vatten.
Klyfta några potatisar, koka dessa och rosta i olivolja antingen i ugn eller stekpanna.
Voila!
Åh, så gott det låter! Brownie på apelsinchoklad - helt i min smak!
Skicka en kommentar