28 december, 2008

I korthet

Bråkar fortfarande med den rätt nya datorn under trappen. Min vän därnere fungerar ännu inte helt som den ska men hopp om liv existerar. Om jag dock visade en bild på området skulle ni sätta i halsen; hänger kablar lite varstans och skärmen uppvisar lite udda tendenser men det ser värre ut än vad det är. Tur jag har E:s laptop för omvärldskontakt.

Humöret och tålamodet hålls dock uppe med U2's fantastiska "Live From Slane Castle" på hög volym samt en nybakad kladdkaka och hallon. Den positiva grunden lades dock redan tidigare idag vid middagen. Tänk att du mortlar ihop färsk salvia, färsk timjan, några vitlöksklyftor, citronskal, nymalen svartpeppar, mycket flingsalt och olivolja en masse. Gnid in alltihop på och i en kyckling. Skiva upp en till citron och tryck in det i kycklingen. Älska rustiken. Inneslut hela kycklingen i en deg gjord på bara vetemjöl och vatten. Lägg paketet i en ugnsform och stek i ugnen i två timmar. Knäck sönder det nästan svarta paketet och plocka ur den ångkokta kycklingen. Servera med en sallad på kokt broccoli, bräserade salladsblad av cacade och roman samt stekta potatisstänger. Stekskyn från kycklingen blir pricken över i:et.

Nu film.

7 kommentarer:

Mr Forensic sa...

Kladdkaka med hallon är en av mina absoluta favoriter. Kycklingen lät inte så illa den heller! :)

/Mr F

Anonym sa...

Du måste bli TV-kock :-)

Pysseliten sa...

Absolut, en oslagbara kombination, doktor-kock! ... eller kock-doktor?
Jag känner doften av alla kryddor hit! Jag kokade in plommon i sockerlag med kanel, apelsin och vitt vin-det blev en underbar doftsensation! Det ska lukta från köket, mums!

Anonym sa...

Mm, låter som favoriten mr olivers underbara kyckling! Den var ju icke av för hackor...lycka till med datorskrället. Vad är det som icke vill?

Doktoranden sa...

Mr f, kycklingen gick inte av för hackor. Inte kladdkakan heller för den delen.

Maria, jaså det tycker du?

Pysseliten, den doftsensationen sniffar jag gärna på. Kock-doktor vore kanske för övrigt något.

Kat, visst är det herr Olivers kyckling. Min husgud. Datorskrället har problem med grafikrenderingen. Antingen beror det på ej tillräcklig strömförsörjning eller fel i något av grafikkorten. Jag felsöker och tråkar mig så fort tillfälle ges.
Dagens soundtrack? Desperate Times med Killswitch Engage.

Fru Choklad sa...

Maten låter fantastisk!
Hoppas att din dator börjar uppföra sig inom en snar framtid. Kinkiga datorer är såååå trist och tidsödande.

Doktoranden sa...

Fru Choklad, maten blev synnerligen fantastisk. Kinkiga datorer är, å andra sidan, oglammigt. Särskilt eftersom den är helt ny, men sannolikt därav också situationen i fråga.