14 december, 2008

Somewhere

Här är den således. Aberdeen-resan. Notera dock att alla foton är tagna med en standardiserad kompakt digitalkamera (SONY CyberShot 8.1mp) vilket inte är särskilt optimalt, snarare som Robert Gustavssons ful-öl. Kan någon snälla ge mig en systemkamera (Canon EOS 450D) så jag kan börja fota på riktigt. Det vore något.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Gud vad bra gjort. Urhäftigt!

Doktoranden sa...

Maria, tack! Inte alls särskilt svårt att göra, bara "någon" timme i Pinnacle var allt som behövdes. Det mesta jobbet är nog själva fotoredigeringen. Där kan man spendera hur mycket tid som helst om man vill.

Mr Forensic sa...

Ja, verkligen skitsnyggt!

Bara tänk vad du skulle kunna göra med den där Canon EOS!!
;)

/Mr F

Doktoranden sa...

Mr F, det är så stor skillnad att fota med en ordentlig kamera. Brukar fota med just en EOS 450D emellanåt när tillfälle ges men har ingen egen. Det är som natt och dag. Fantastiska möjligheter till skärpedjup, artistisk fotografering, detaljrikedom och anpassning. För att inte tala om möjligheten att byta objektiv. Oh my.

christel sa...

Jag vill till Skottland. Sen har jag en Nikon D40 så lite mer spännande bilder kan man ta :)

Hoppas du får en GOD JUL! Jag drar söderut(!) i helgen!

Doktoranden sa...

Christel, absolut mer spännande bilder, det har man sett i din blogg. Nikon är dock inte alls min favoritkamera (smaken är som baken). Är helt insnöad på Canon och en ungefärlig liknelse mellan EOS 450D i prestanda mot Nikon skulle vara deras D80-kamera. Jag vill även ha 60mm f/2,8 objektivet vilket är specifikt för närbildsfotografering. Mumma.

Ha sköna juledagar du med din flyttfågel!