31 december, 2008

Enkelt och kort

Inga nyårslöften.
    Bara förväntan på framtiden.
        Och god mat.
    Samt årets låt.

10 kommentarer:

Maria Byström sa...

Gott nytt år kraaaaaaaaaam

Fru K sa...

Den där efterrätten ser inte så dum ut... Lingonparfait?
Gott nytt år!

Doktoranden sa...

Maria, och god fortsättning till dig.

Fru K, faktiskt inte. Hela alltet är en brownie på apelsinchoklad toppad med jordgubbsparfait och melissmarinerade jordgubbar. God fortsättning!

Eric sa...

Matporr!
Borde barnförbjudas, i alla fall för mig.

Doktoranden sa...

Eric, då måste jag därmed upplysa herrn om den fantastiska varmrätten:
Smördegsinbakad fläskfilé fylld med vitlök- och timjanfräst portabella på spegel av rödvinssås med rostad potatis.

E sa...

Amen fy sjutton va gott!
Det kan vara så att jag måste sluta titta på din blogg enligt vågens ordination.
Finns din blogg som ljudblogg=)

Doktoranden sa...

E, ljudblogg? You wish.
En våg har f.ö. aldrig gjort något gott. Njut av livet I say.

Eric sa...

Det receptet skulle jag vilja ha och pröva på!

Doktoranden sa...

Eric, självfallet. Håll till godo.

Hacka upp svampen. Stek med lite finhackad vitlök, schalottenlök och timjan. Salta och peppra.
Bryn filén runt om, salta och peppra. Skär sedan upp en ficka och fyll med svampröran. Vira smördeg runt filén, pensla med ägg och in i ugnen (~200 grader).
Hacka upp 2 schalottenlökar, måtta upp 3dl rödvin och 1 dl vatten, 2 msk tomatpuré och 4 msk kalvfond plus lite peppar. Koka ihop 10 min. Red av med lite maizena i vatten.
Klyfta några potatisar, koka dessa och rosta i olivolja antingen i ugn eller stekpanna.

Voila!

Fru K sa...

Åh, så gott det låter! Brownie på apelsinchoklad - helt i min smak!