05 december, 2008

Svensk mark

Är tillbaka inom rikets gränser. Sitter i vår huvudstad hos min syster L och känner lugnet. Klockan tickar med sina lugna och långsamma slag vilket sakta men säkert fångar upp mig i den lugnare och vidkända rytm jag hört förut. Dricker ett glas gott rött vin och samtalar lågt.

Sista dagen i Aberdeen var vidsträckt fantastisk, om man bortser från det kontinuerliga regnet och gråtunga moln som hängde över staden likt tunga sjok. De kunde dock inte betunga mig själv ty jag var lätt som en fjäder. Old Aberdeen var fantastiskt vackert med St Machars Cathedral och alla gamla byggnader som utgjorde hela King's College. Promenaden dit över Schoolhill från IMS var renande och behaglig med regnet kontinuerligt träffandes kinderna. Katedralen var magnifik och andetagspåverkande. De små gränderna runt universitetet var magnifika som sedan mynnade ut i en vacker gräsplan precis utanför King's College Chapel som påminde mest om den uteplats visualiserad i filmerna om Harry Potter. Kände mig nästan som en 14-årig trollkarl. Mörkret sjönk sakta över de slottliknande byggnaderna och målade in alla stenar och murar med ett lager av grånande svart. Regnet strilade ner i jämn takt där fötterna bar mig ner mot King Street. Hoppade på en buss och klev av i närheten av mitt hotell. Fixade och donade med lite packning och mötte därefter upp med Pamela från Wien och Sanja från Zagreb för en pubmiddag då vi tre var de enda från kursen som stannade till fredagen. Blev en god middag på Old Blackfriars (basilika- och tomatsoppa, milanese chicken avrundat med sticky toffee pudding) uppe på Castle Street Square. Självfallet inramat av en god öl.

I morse ringde väckaren på mobilen, tog mitt sista pick och pack och begav mig till flygplatsen för ett första flyg till Heathrow (igen). Avrundade åter med en lunch på Gordon Ramsay's innan sista flyget tillbaka till Stockholm där jag nu sitter hos min underbara syster ute i en Stockholmsförort och finner livet gott i största allmänhet. En film på kvällskvisten och i morgon träffa både Mården och Tinnitussan samt shoppa lite julklappar till la familia. Vem säger att livet är tråkigt? I don't.

Men att klara min anatomitenta i hals/huvud på fredag? Det är en helt annan historia för en helt annan tidpunkt.

7 kommentarer:

E sa...

Välkommen tillbaka! Så mysigt det låter alltihop.
Nä, inte är livet tråkigt inte.
Sköt om dej
/Emma

Doktoranden sa...

Emma, det har varit en mysig vecka. Och än är den inte riktigt slut.

Dr Wannabee sa...

Livet skall vara härligt, och tänk hur mkt energi du tankat, till både tentaplugg och julstök.

Boris sa...

Jag har hört att tortyr skall vara effektivt för inlärningen. Fram med elektroderna så skall jag banka in anatomikunskaperna i dig.....

Ser fram emot bilderna efter helgen...

Doktoranden sa...

drw, bra sagt. Behöver alla krafter possible till tentan.

Boris, du säger det? Bäst att passa mig då. Bilder kommer, rest assured.

Mårr sa...

Oh, lite sent påläst här, men hälsa Mården skulle jag ha sagt om jag hunnit tidigare :)

Doktoranden sa...

mårr, såklart jag hade gjort. Det var mycket trevligt träffa både Mården, räven och A.