25 januari, 2010

Beware: speaker's corner med en touch av gnäll

Tänk dig att du skriver två tentor vid samma tillfälle. Den ena handlar om kliniska undersökningsmetoder och den andra om lite olika sjukdomstillstånd.

Tänk dig sedan att du spikar den ena tentan, det vill säga jackpot, och att du failar den andra tentan med några få pinnar.

Kan du tänka dig det?

Bra.

Då förstår ni varför jag går hem och dränker mina sorger i obscena mängder socker.

Idag känner jag mig som en urusel kandidat.

Dessutom är jag begynnande förkyld och njurmedicin är definitivt INTE the shit.

6 kommentarer:

Mårr sa...

Grattis till den spikade och beklagar den andra - men när du deppat och sockerchockat en stund (man FÅR det, både det ena och det andra, när det behövs) så kommer du att spika den andra också.
I just know it.

(Njure slutar aldrig vara svårt. Det är därför det finns njurmedicinare. Jag har lärt mig att njuren är njurformad och var man hittar kreakalkylatorn på nätet and that´s it :))

Tolkia sa...

Åja, med en spikad tenta är det svårt att kvala in som urusel även om man sumpar en annan; snarare hamnar du väl i kategorin "inte uber-super-top-of-the-pops-ever-utan-ganska-normal". Det kanske är hårt nog, men man MÅSTE inte vara bäst JÄMT, det räcker att vara det ibland. ;)

Angående att dränka sina sorger i socker kan jag bara upprepa följande, sagt av en terapeut apropå ätbeteenden: "Det finns en ANLEDNING till att man kallar det tröstätning. Det funkar."

Dr Wannabee sa...

Det är bra med omtenta, bra med omtenta :)
Det man skriver omtenta på kan man vanligtvis bättre än allt annat efter ett par år.
Och vem vill missa att beställa lungrtg på en rökande hostande pat. ;)
Att du toppade den andra tentan betyder att din totala kunskapsmängd kommer vara synnerligen stor i slutet av kursen.

forskarmamman sa...

Skrutt och pannkaka. Socker är icke att förakta i dylika situationer, ej heller god mat och choklad!

Skicka iväg förkylningen och njut av snöstormen!

Elin sa...

Blir du tvungen att göra om båda eller "bara" den som missades? Det är drygt med omtentor men som nämnt ovan har de sina fördelar också.

Jag brukar ofta fråga kursare och andra läkarstudenter vad de funderar på för specialitet i framtiden - har hittills ALDRIG hört någon nämna njurmedicin. :)

Doktoranden sa...

Mårr, tack och tack. Depp och sockerchock var definitivt i behov. Att klara omtentan lär nog gå utan problem. Och ja dessa njurar, var börjar klagosången egentligen?

Tolkia, okejrå, urusel är lätt överilat men man kände sig inte direkt duktig. Men den där terapeuten tycker jag om. Alla gånger.

Drw, ett mantra jag kommer behöva intala mig själv grundligt, men visst har du en poäng (eller två). Lungmedicin kommer således vara någonting jag kan grundligt i slutändan.

Forskarmamman, ja sicken jäbla snöstorm. Man har ju fått skotta sig själv både in och ut från bohaget. Choklad säger du? Noterat.

Elin, gladeligen bara den som gick åt pipsvängen. Nej, jag tror njurmedicin är något av en specialitet man väljer om man gillar någon en viss form av självspäkelse. Fast med mina funderingar runt framtida ST inom internmedicin (dock med fokus på CSV/akutvård) ska jag aldrig säga aldrig...