26 september, 2009

?

Kan någon för mig förklara den snedvridna avsaknad av logik när folk svarar på kommentarer i sin egna blogg genom att skriva svar i kommentatorns blogg istället för i sin egen? Kommentarer hamnar rätt mycket utanför sin kontext.

It seems rather stupid.

7 kommentarer:

Emil sa...

En av världens stora gåtor.

Pysseliten sa...

Det tycker jag också är knepigt! Ska se om jag kan ta min samman och skiva ett inlägg, så ska jag skicka vidare frågan.

Doktoranden sa...

Emil, och tillika ett av bloggvärldens dummaste påhitt.

Pysseliten, gör så. Måste bara få svar på denna udda företeelse.

linda sa...

jag har tänkt att det kanske är för att de ska vara säkra på att den når den som kommenterat och kanske för att visa att läser du min så läser jag din, typ. ömsesidigheten. ja nåt sånt där.

Doktoranden sa...

Linda, den tanken har slagit även mig, men det går ju inte att frånse hur avigt det ser ut när man skriver kommentarer i bloggar som därmed verkar vara helt utanför sin kontext i relation till vad som står skrivet i bloggens originaltexter. Ömsesidighet i all ära, men det behöver ju inte angränsa till sheer stupidism. Då kan man ju helt sonika i den andra bloggen skriva "tack för din kommentar". Men who am I för att sätta regler i sammanhanget, jag uttrycker bara en liten åsikt i en universell fråga.

Sara sa...

Ååå, jag tycker precis så!!! Ibland vill man ju följa resonemang i diverse bloggars kommentarer. Men det blir så bakvänt om folk inte håller ordväxlingen där utan hoppar fram och tillbaka mellan olika sidor. Överhuvudtaget är det för mycket mesande och läsarfiskeri! "Om jag lägger till dig på min blogglista, hamnar jag på din då...?" Blä för sånt! *Puh* Ursäkta, men jag blir så uppeldad.

Doktoranden sa...

Sara, där tror jag faktiskt du slog huvudet på spiken; läsarfiskeri. Något sorts kutym måste man väl ändå upprätthålla även i något så bisarrt som bloggvärlden methinks.