27 november, 2010

04 Det här åt jag idag

Förutom att rubriken ger mig kalla kårar med epitetet fjortisbloggande så får jag väl göra det bästa av det. Förvisso kanske ändå en rätt bra dag att prata mat när allting kommer omkring. Från en mycket trevlig och vänlig bekant M fick jag härom nyligen dryga kilot fina lammracks. Detta tillagades som dagens middag. Hela den kulinariska symfonin bestod således av örttäckesrostade lammracks, potatisgratäng med västerbottensost bakad i grädde och vitt vin samt lättfräst sparris, purjolök och morötter.

Jo det smakade gott. Riktigt gott.

Sen åkte jag och storgrabben på bio och såg en av årets bästa filmer. Harry Potter. Det var ju det där med faiblessen för J.K. Rowling.

4 kommentarer:

Tolkia sa...

Eeeehhhh ... as if du aldrig förr bloggat om vad du äter. :P

Doktoranden sa...

Tolkia, tolka mig rätt. det var mer riktat till det faktum av hur många som bloggar om sina vardagsepitet och vad de äter vareviga dag kopplat med andra inlägg och triviala vardagshändelser utan substans - aka fjortisbloggar. Matprat i sig kan vara ytterst stimulerande och berikande (Familjen Bra är ett lysande exempel), men att skriva om falukorv eller köttbullar är inte särskilt spännande. Jag hade tur att rubriken i fråga föll på en lördag. Saved by the bell, lite så. Notera dessutom att jag utelämnat både frukost och lunch. Någon måtta på dekadensen får det vara.

Tolkia sa...

Hahah, men du må ju fatta att jag inte kunde låta bli när du skrev som du gjorde. Snacka om att lämna vidöppet mål. ;)

Doktoranden sa...

Tolkia, hahahaha såklart jag gör, ett lika välkommet skott som alltid!