10 februari, 2010

Rumpdoktor

Addera ihop ett myller av långa operationer, iva- och avdelningsrondande, hårdkolsgrillning i kunskapsuppvisande av charmant burdusa med genuint genomsnälla ÖLen C.O, konsultationer, diktafonhärjande, rektoskopier, blod och till råga på allt en kaskadvomering över stetoskopet när man står och lyssnar efter tarmljud som bihang till kirurgjouren på akuten. Mark my words att aldrig har handspriten hanterats så våldsamt. "Still not cle-he-hean" som Mården myntade så fantastiskt.

Kirurgplaceringen tre dagar in regerar våldsamt och slår nefrologin hårt på fingrarna när det kommer till action och adrenalinpåslag. Inte till den grad att jag ser mig själv som kirurg, nosiree, men att stirra samt känna efter strukturer live i en människokropp är ganska, well, häftigt för att använda ett pubertalt fjortisslang. Doften av diatermi är dock inte världens mest behagliga för näsan, så mycket kan man ju säga.

Summa sumarum odlar jag således huvudvärk varje dag av nya ord, nya diagnoser, nya tekniker, ny kunskap; ja det är mycket nytt. I morgon heldags-op i snigg mössa. "It's another day in paradise" som min handledare Hofmeister myntade.

Dagens ledord: Rumpdoktor.

5 kommentarer:

Dr Wannabee sa...

Asgarvar rått. :D

Kaskadvomering över stetoskopet är ingen önskan vi har.
Pat kanske borde fått en V-sond?

Kirurgi är kul, jättekul. För det är action, snabbt och ofta botbart.
Men jag undrar om det kommer vara lika kul efter 10-20 år...

Anonym sa...

Apropå fjortisslang, eller nåt ditåt, är ju kakaoinspektör en användbar synonym till rumpdoktor (med rektoskop)!

Tolkia sa...

På mitt förra jobb gjorde vi en del mätningar på diatermiapparater. Det måste förstås göras medan apparaterna var i drift, och jag kan säga så mycket som att "punktutsug" är ett ord som inte finns i vokabuläret när man bygger elektroniklabb. Mums.

Pysseliten sa...

Mja, jag har varit ett par vändor till just "den" undersökningen med en dotter. Och vänt innan något undersökts. Två gånger, om inte tre, gånger har hon övertygat doktorn om att det inte alls behöver tittas på någon insida. Inte intressant alls, mao.
Jag beundrar läkarna som orkar!

Doktoranden sa...

Drw, kanske en Vsond hade varit något, men några indikationer för ett sådant behov var...hur ska vi säga, inte direkt uppenbart. Jag har en svag misstanke om att kirurgi faktiskt kan vara löjligt roligt om 10-20 år. Men du hörde det inte från mig. Absolut. Inte. Från mig.

Ordsallad, kakaoinspektör? Den måste jag dra för Hofmeister i morgon!

Tolkia, punktutsug? Hihihi!

Pysseliten, we try. Oh how we try. Men det är ganska roligt för det mesta. Även baksidan. (no obvious pun intended, of course, ehrm)