08 juni, 2011

Ryssvärme!

Jävulberg så skönt och varmt det är. Utanför fönstret. Klarblått valv med skoningslös sol som bränner in det maligna melanomet på bleksvensk hud i jakten på bruna pigment och vitaminer. Som den sommarjunkie jag är fiskades det efter en doktorandkollega lika svälltfödd på sol som mig och C nappade snabbt på förslaget eftermiddagskaffe vid hospitaldammen. Det enda jobbiga med hela alltet är det där jäbla samvetet som efter bara minuter av r&r frenetiskt petar en på axeln och tycker att plikten kallar. Sant må så vara, men det finns något högst mer positivt med doften av nyklippt gräs och sommarvarm hud än en fjärrkyld forskningskorridor med ångor av lösningsmedel (vilket får tillskrivas metoden av att extrahera RNA för genanalyser). Samvetet bör dock inte klaga, ty mycket på "att göra klart innan semestern"-listan är signed, sealed, delivered för att travestera Stevie Wonder. Så om du hellre sitter inne och läser det här kan du ju alltid klura på vad nedanstående arbetsuppgift för dagen innebar. Själv drar jag åt annat håll; Las Vegas strip steak på uteservering, rosévin på balkongen, ja tack.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En sjukhusdamm! Varför har inte alla sjukhus det. Det låter underbart, och jag röstar för att du ska unna dig minst 20 minuter där dagligen...
(Vilken färgglad... karta... du bifogat.)

Doktoranden sa...

Ordsallad, ingen aning varför inte alla sjukhus har en sådan. Borde vara obligatoriskt. 20 minuter terapi per dag är taget, men gäller det även vid åska, regn och snö?
"Kartan" är ju intressant om städer numera breder ut sig i kvadratmikrometer. (det är faktiskt en benskiva där jag kvantifierar mängden benresorption av osteoklaster, dvs ett mått på hunger)