17 februari, 2011

Schema

Tar mig metodiskt och systematiskt igenom en av de längsta arbetsdagarna på mycket länge. Start 08:17 och förväntat slut ca 22:31. För att ta sig igenom en sådan dag behövs det ett antal backup-system.

1. Morgonkaffe
En stabil start. Havregrynsgröten har inte en chans.

2. Effektiv och minutiöst planerad förmiddag
Vilket visade sig fungera något sånär väl även om det blev lite stressigt mot slutet pga en oförutsedd händelse. Eller förvisso, den hade kunna undvikas om jag bara varit noga med att se hur mycket medium det faktiskt var i flaskan istället för att använda det berömda ögonmåttet och slutsatsen "jo det där räcker nog, ganska precis". Det gjorde det ganska precis inte.

3. Lunchträning med doktorandkollegan C
Och inte vilken träning som helst. På Institution Svett finns det någonting som kallas Total Training, ett pass på endast 45 minuter men som tränar både styrka, kondition, uthållighet och psyke. Utöver de bisarra mängderna svett, flås och elakt smärtsamma muskler så sammanfattar jag det så här - inte totalt tränad. Fifan.

4. Stadig lunch
Fick Institution Svett stå för. Eller ja, mitt Visa-kort stod för det, de lagade maten. Ljuvligt goda grönsaksbiffar med tomatsås, salladsbuffé grande och bröd i massor var det i alla fall.

5. Eftermiddagskaffe
Gärna med lite större mängd mjölk

6. Kaffe när man än känner för det och i vilken valör man än vill
Vid den här tidpunkten är backup-systemen slut och reglerna ett no man's land.

(en helt vanlig syn en helt vanlig dag)

2 kommentarer:

julia sa...

Härliga cellodling! Eller, så ser det i alla fall ut på bilden, bänkens design trodde vara universell. I mitt fall brukar det vara P2 på hög volym, ackompanjerad av fläkt- och sugsus, värmepustar från inkubatorerna och ett fint gult förkläde. Jag trivs alldeles löjligt mycket.

Doktoranden sa...

Julia, visst är det cellodlingslabbet! För min del, utöver fläkt- och sugsuset, kör jag Spotify från mitt skrivrum som är rummet bredvid. Åtminstone såhär på kvällstid när jag är helt ensam på hela våningen (ja, jag är fortfarande på djåbet). Något sådant förkläde kör dock inte jag med, nöjer mig gott med sprit och vinylhandskar.