Forskningskurs och konferens på hemmaplan av alla ställen.
Folk, fän och fauner i form av doktorander, post-docs, lektorer, docenter, professorer, projektassistenter och fler därtill från flera hörn av världen har samlats i lilla universitetsstaden under veckan för en sådan där nätverks-get-together där vi delar med oss av forskningsresultat, lyssnar på intressanta seminarier, äter god mat, dricker goda viner, nätverkar och utvecklar våra kunskaper inom vårt forskningsområde. Så här långt en alldeles lysande tillställning med en fabulös introduktion under temat "candle light lecture" av en mycket begåvad och högt meriterad och internationell forskningspersonlighet. Utöver forskningens hittills briljanta varande har det ätits sanslöst god middag i form av röding med örtpotatismos, kalvbräss, skaldjurssky samt fänkål. Det hela avrundades med vad som initialt såg ut som en osttallrik men visade sig vara vitchokladterrin med torkade bär, havtornscurd, mjölkkola och torkad brioche. Inte heller glömma det fruktiga vita vinet och de lilla glasen med mousserande. Ljubelklang för att summera.
Att den tillika korta arbetsveckan i form av 1½ arbetsdag behagade bjuda till med fina forskningsresultat är inte ett dugg sämre. I morgon mer seminarier, posterpresentation och - för allt i världen - mer fantastisk mat.
Folk, fän och fauner i form av doktorander, post-docs, lektorer, docenter, professorer, projektassistenter och fler därtill från flera hörn av världen har samlats i lilla universitetsstaden under veckan för en sådan där nätverks-get-together där vi delar med oss av forskningsresultat, lyssnar på intressanta seminarier, äter god mat, dricker goda viner, nätverkar och utvecklar våra kunskaper inom vårt forskningsområde. Så här långt en alldeles lysande tillställning med en fabulös introduktion under temat "candle light lecture" av en mycket begåvad och högt meriterad och internationell forskningspersonlighet. Utöver forskningens hittills briljanta varande har det ätits sanslöst god middag i form av röding med örtpotatismos, kalvbräss, skaldjurssky samt fänkål. Det hela avrundades med vad som initialt såg ut som en osttallrik men visade sig vara vitchokladterrin med torkade bär, havtornscurd, mjölkkola och torkad brioche. Inte heller glömma det fruktiga vita vinet och de lilla glasen med mousserande. Ljubelklang för att summera.
Att den tillika korta arbetsveckan i form av 1½ arbetsdag behagade bjuda till med fina forskningsresultat är inte ett dugg sämre. I morgon mer seminarier, posterpresentation och - för allt i världen - mer fantastisk mat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar