19 april, 2010

On the other side of them thirties...

Det där konceptet med lugnare vatten på andra sidan om 30-strecket var ju bara att glömma. En måndag med klinik från arla morgonstund där alla patienter var nya och arbetsmängd så huvudet var bestämt placerat under armen. Eftermiddagen påbjuder mången timmar i forskningslabbet där mycket viktig data arbetas fram under denna vecka. Så pass viktig data att en stor del av det presumtiva manuskriptet står och faller med dessa analyser. Ingen pressure alls, nejdå.

Men allt är inte illa. Helgen och 30-årsdagen var briljant i sin enklaste enkelhet. Spelade curling på dagen där man lika graciöst som en nyfödd Bambi införskaffade sig både blåslagna knän, träningsvärk på skumma ställen och absurda mängder skratt. Festen på kvällen kantades av lyxigt och syndig god mat, många vänners goda lag, viner och presanger av sådan rang att jag rodnar by the very thought. Weekend till valfri stad i Europa all expenses paid, fallskärmshoppning i sommar, fabulösa viner av vintage-modell, vinset från Paul Bocuse, presangkort för både baristautbildning och till andra behagliga överraskningar. Jamen man kan ju dö lycklig för mindre om vi säger så.

Men för att avsluta med en realitycheck så väntar terminstenta om några veckor, minsta grabben ränner in och ut på sjukhuset och jag längtar synnerligen mycket efter behövlig ledighet med familjen. Allt är inte en dans på rosor, åtminstone inte hela tiden.

2 kommentarer:

FiaLisa sa...

Grattis i efterskott!

Doktoranden sa...

FiaLisa, tack & bock.