14 juli, 2009

Elit

Jobbar de sista dagarna innan semestern tar vid, en semester olikt tidigare genomlevda kommer innehålla de djupaste av dalar till höga toppar i kristallklart saltdoftande havsluft.

De senaste dagarna har jag, tack vare en god träningskollega och tillika AT-läkare, fått den fantastiska möjligheten att spendera någon timme här och där på diverse medicinska kliniker och möta patienter. Allt har varit ytterst lärorikt och stimulerande på en icke obetydlig uppåttjacknivå. Har lyssnat på hjärtinsufficiens, beskådat patologiska EKG-vågor, sett sutureringar och väldigt snabbt i mitt egna huvud diagnosticerat falsk krupp hos ett litet barn (min grabb har haft likadan så skällhostan var omöjlig ta fel på) som kom in med orolig förälder. Ja, inspirerad till tänderna således. Att toppa detta gör intressanta forskningsresultat som med ett jämnt flöde kommer min väg. Säger bara TIMP-1 (google it). Visst, motgångar och ej fungerande experiment är vardag, men sådana här dagar är glaset aldrig mindre än halvfullt, vilket faktiskt är mer än en bildlig metafor. Ty glaset med elitisk päroncider där jag sitter på min balkong i solen och äter vegetarisk pizza med kronärtskocka amångst mer värda ingredienser, är till bredden fyllt.

Ja jag säger då det, vilka fantastiska dagar. Nästan så att jag får svindel.

Eller så är det cidern.

Shit the same. Me Tarzan, you Jane. Me happy.

Hardline - Start Again

2 kommentarer:

Emil sa...

Vet du vad? Jag funderar på att köpa en Edguy-platta. Den senaste, rättare sagt.

Någon spelade "Ministry Of Saints" för mig, och den är ju faktiskt riktigt jävla vass. Samma snubbe berättade också att hela det albumet är mycket mer klassisk hårdrock, och inte alls samma power metal-grej som Tobbe gjort tidigare (och som jag är ganska allergisk mot).

Något du kan bekräfta?

Doktoranden sa...

Emil, jag bekräftar. Iofs har jag tyckt om Edguy sedan 90-talet men senaste alstret "Tinnitus Sanctus" är en riktigt vass liten sak. Tillika också hans senaste egna alster "The Scarecrow" med Avantasia. Rekommenderar starkt "Carry Me Over" med flera från den plattan.