18 maj, 2009

Konsten att dränka en lax

Stiltje.

Tentan är skriven. Barnen springer ut och in genom dörren där skorna klampar högt i trappan i symfonin med deras gälla röster. Utanför skiner solen och ur köket smiter lätta stråk av väldofter från kycklingpajen med hemmagjord tomatsalsa iväg och lindar in sinnet i behovet av att sätta sig ner och avnjuta i lugn och ro. Blicken faller med täta mellanrum på den lätt buktande magen där Pyret börjat sparka minimalistiskt men ändå kännbart för att den blivande pappan ska kunna känna. Bakgrunden bjuder tillika på en av de mest stämningsfulla och skönsjungande spellistor på mycket länge.

Harmoni (Spotify playlist)
Sufjan Stevens - UFO Sighting
Jeremy Camp - Take A Little Time

The Fray - Never Say Never
Kings Of Leon - Revelry
All-American Rejects - The Wind Blows
Death Cab For Cutie - Grapevine Fires
The Perishers - Best Friends
Gavin Rossdale - Forever May You Run
Coldplay - 'Til Kingdom Come
Ane Brun - True Colors
Bright Eyes - First Day Of My Life
Big Star - Thirteen
Andrew Bird - Scythian Empires
Nick Drake - Fruit Tree
The Magic Numbers - Hymn For Her
Alexi Murdoch - Song For You
Sufjan Stevens - Casimir Pulaski Day
Sufjan Stevens - Sister
Israel Kamakawiwo'Ole - Somewhere Over The Rainbow / What A Wonderful World

Allt är lika lugnt och enkelt som det harmlösa i att försöka dränka en lax.

7 kommentarer:

Boris sa...

Jag är expert på laxdränkning....

Plasmaproteiner och Daft Punk är det som gäller just nu....

Doktoranden sa...

Boris, det vet jag att du är men i vilket strömt vattendrag gömmer du dig? Försökt fiskat tag på dig hela dagen för daglig dos koffein iv, men utan resultat.

Anonym sa...

Jag har en fråga jag grunnat på. Vilken var anledningen att du tog bort mig som länk på din blogg? Det är naturligtvis helt okej och jag accepterar det men måste erkänna att jag blev ledsen.

Doktoranden sa...

Maria, självfallet får du fråga och jag kan svara på den rakt ut. Jag håller alltid min länklista aktiv och dynamisk, bloggar som av olika anledningar ändrar karaktär och innehåll och eventuellt i en riktning som inte bibehåller mitt intresse som läsare har jag sällan även kvar som länk (dock har jag dig i min "blogs I'm following").
Länken till dig tog jag bort eftersom jag inte hade något intresse av att läsa om stylingprodukter, blommor, katt etc som mycket av din blogg handlat om de senaste månaderna. Jag hade ett mycket större behåll att läsa den när det diskuterades politik, sågningar av nyheter, samhällsdebatter, kritisk granskning av olika organisationer och personer etc. Det var, för mig, riktigt intressant. Hoppas det besvarar din fråga.

Anonym sa...

Du besvarade den mer än du kan tänka dig. I nöden testas vännen, liksom. Våra liv går åt olika håll och det är bara att acceptera. Tack för allt ändå och lycka till i framtiden. Du kommer gå långt.

Boris sa...

Maria: Nu är jag iof perifer i sammanhanget men då vi träffats tar jag mig friheten att bland mig i.....

Vänskap är mer än en blogglista för visst är vi alla mer än våra bloggar.

Jag instämmer helt att under frökens downperiod bestod er blogg mest av shoppingtips och "titta vad jag fyndat på Body Shop". Skulle jag mot förmodan vilja läsa om sådant finns blondinbella.

Oavsett blogginsats är du fortfarande en härlig person och hoppas jag får sälla mig till vännerskaran även om jag inte gillar BodyShops produkter....

Doktoranden sa...

Maria, jag missar förvisso förståelsen i din beskrivning "i nöden testas vännen". För mig finns det inget likhetstecken mellan att inte till fullo uppskatta blogginlägg om skönhetsprodukter och katter gentemot den vänskap som utvecklats emellan oss under den gångna tiden. Kanske är det så du ser det, men jag instämmer med Boris att jag ändå hoppas få sälla mig till vännerskaran även framöver.

Boris, jag kan inte frångå det faktum att jag håller med dig.