16 augusti, 2011

Holiday hell, eller, wine with presanger

Bekanta och glada ansikten, berikande dialoger, gott kaffe; ni vet, allt det där sociala som omger that little thing called jobb. Allt är behagligt bra fram tills jag sätter mig ned i mitt skrivrum och tittar på anslagstavlan för att läsa igenom det papper titulerat "att göra efter semestern".

What the fuck?

Har jag skrivit det där?

Skrattar rått åt min naivitet. Där står bara en massa jibberish av förkortningar och än en gång slås jag av faktumet att sex veckors semester är väldigt bra på att koppla ur hjärnans work-mode. Listan är som egyptiska hieroglyfer och efter flera om och men har den skrivits om till en något mer förståelig svensk version som en hjärna ännu på semester delvis kan greppa.
Som alltid är de första dagarna fyllda av strukturerande och iordningställande med Bon Iver's Beach Baby i bakgrunden. Labbänken väntar ännu på sitt första besök efter lång sommarvila medan jag sammanställer papper, lystrar på tjefens rätt fascinerande sommarfiskehistorier, svarar på mail, ringer telefonsamtal och borde läsa den där spännande artikeln av JC Crockett et al i senaste numret av JBMR. Viktigast av allt på dagens agenda är att sammanställa konfokalbilder över hur de ska presenteras i manuskriptfiguren. De är många och snigga som få. Mikroskopiska mästerverk där jag tyvärr inte kan visa de bästa på grund av tänkt publikation. Men lite ögongodis är självfallet aldrig fel, eller hur Zandra?

Ikväll drar E och dottern till Turkiet för sol och bad i en vecka. Själv sitter jag på ett forskningslabb inramat av gråa, tunga moln med hot om regn. Bara därför (nåja) funderar jag över att dricka ett fabulöst gott glas vin ikväll när grabbarna har lagt sig (vi har grabbvecka). Sedan har jag köpt mig en trevlig presang inför min egen stundande långflygning västerut - Phiatons vita 20 NC hörlurar. Inte så illa för mig heller, således.

2 kommentarer:

Dr Zandra sa...

EXAKT!!!! :D
Oooooooh, så snyggt! *hänförd suck*

Jag är sååååå nyfiken på de andra bilderna. För om det här inte är "mästerverk", så vet inte jag.

Jag kanske inte är redo för dem förresten. "YOU CAN'T HANDLE THE TRUTH!!"

Doktoranden sa...

DrZ, den bilden är helt ok. Förvisso är det ingenting när man, läs jag, ser bilder på liknande celler med även små områden av grön fluorescens - i tredimensionellt format!

Jag lovar säga till när publikationen blir verklighet.