08 december, 2009

Death by chocolate

Efter en heldag på labbet och utbildning i A-HLR där man fick leka med defibrillatorn tog jag familjen och drog ned till nyöppnade Vita Björn där en bekant jobbar som kökschef. Ett pittoreskt litet kök & bar inrett i en av de gamla båtarna nere vid centrala kajen. Hela båten har någon grads slagsida vilket ger en underbar känsla med de stora panoramafönstren ut emot älven och de upplysta husen på andra sidan. Det låga trätaket ramas in med stilrena möbler, mycket stearinljus men framför allt löjligt god mat till vettiga priser. Blev en klassisk skagentoast till förrätt, gårdsgris rullad i örter med rödvinssyrad rödlök till varmrätt samt en dessert av rang; Death by chocolate. Jag lovar, den heter exakt så. Fantastisk maffig chokladskapelse med lingon smaksatta av apelsin, man kunde lätt och tveklöst dö lycklig med den chokladen i kroppen.

Jag har äntligen hittat min favoritkrog.

I morgon bär det av till Ackis.

Inga kommentarer: