20 mars, 2012

Ömsom vin ömsom vatten

Knarkar Hemnet som värsta pundaren. Inser att jag gått från wannabe-radhus City Slicker till någon med faiblesse för något mer pittoreskt charmigt men modernt renoverat utanför staden. Ett illustrerat exempel. Vem tar notan?

Skriver ansökningar och abstracts och önskar att de någon gång kom tillbaka från tjefens bedömningar utan att vara fyllda med frågetecken, omskrivningar och överstrykningar. Idag var inget undantag vare sig på ansökningen eller abstractet. Önsketänkande? Ingjuter inte det bästa förtroendet i att skriva en avhandling som består mer av mina egna ord än någon annans med roughly femtio års ansamlad kunskap under hatten.

Förmår heller inte förstå varför jag åldersnojar så jävla mycket. 31 är till syvendes och sist inte många vårar att hänga i björken. Ändå psykbryter jag ihop cirka tretton gånger varje dag över att jag ännu inte avslutat vare sig grund- eller forskarutbildning. Vill. Bli. Klar. Goddammit.

Det är jag och hamsterhjulet.

4 kommentarer:

Tolkia sa...

Jag som annars ju nojar kring det mesta som rör den egn<a personen har på något magiskt sätt undsluppit just åldersångesten (jag är ju längre bak i min utbildning än du och betydligt äldre, plus att jag till skillnad från du inte lever ordnat familjeliv, utan något slags förvuxet tonårsliv i en kaosstökig etta). Måste säga att jag är SJUKT tacksam över detta varje gång jag hör folk som är yngre än jag noja över sin höga ålder.

Doktoranden sa...

Tolkia, åldersnojande är ingen positiv erfarenhet let me tell you. Gah. Tittar hela tiden åt det ena efter andra hållet på någon sorts sysselsättning som bryter den (självupplevda nota bene) enfaldiga trenden. Det blir, som alltid, alltför svart och vitt med endast sina egna glasögon. När jag nämnde detta för E så tittade hon bara konstigt på mig och bad, efter en mycket saklig redogörelse över vad jag redan gjort, att ögonblickligen skärpa ihop mig och knipa käft.
Om jag därmed kommer att överta ordförandepinnen i en viss läkarorganisation till sommaren återstår således att se.

Tolkia sa...

E är en mycket klok person och jag håller helt med.

Doktoranden sa...

Tolkia, ingen gråzonstolkning där inte.