Eftersom Konsulten så snällt bad om receptet på den fantastiska blåbärskakan Torta di Nada är jag inte sen att dela med mig. Goda saker är menade att delas.
4 ägg
3 dl strösocker
175g osaltat smör
Drygt 1 dl extra fin olivolja
1½ dl mjölk
1 vaniljstång
6½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Rejäl nypa havssalt
Rivet skal av två citroner
Rivet skal av två apelsiner
Ordentligt med fina blåbär (~600g)
Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en kakform, lägg smörpapper i botten. Vispa ägg och socker tills den är tjock och pösig. Tillsätt smält smör, extra fin jungfruolja, mjölk och frön från vaniljstången. Blanda noga och häll i mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt skalen från apelsinerna och citronerna. Ställ åt sidan en stund.
Rör i en fjärdedel av blåbären i smeten, häll den i formen och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut den och strö över resten av blåbären. Tryck försiktigt ner dem i smeten och grädda ytterligare 30-40 minuter. Njut.
09 oktober, 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
mmmmmmmmums!
maria, jepp!
åhh! min mun gråter saliv.
eric, det måste vara ett av de skönaste uttryck jag hört på mycket länge. Underbart.
Skicka en kommentar