11 juli, 2009

Matorgasm

Lägger förutom bilder sällan ut recept på mat, i praktiken aldrig. Men när man kommer på en sådan fantastiskt maträtt som den här, ja då vill man ställa sig på det högsta berget och skrika ut hur gott det var och hur ni ska göra för att uppleva samma sak.

Så ni gör så här.

Sätt igång en kastrull med pastavatten. Ta två portabella och skär i tjocka skivor. Ta några champinjoner och skär i ordentligt mumsiga bitar. Stek svamparna några minuter i en rätt stor panna/gryta med olivolja. Salta och peppra. Hacka under tiden grovt upp en herrans massa soltorkade tomater (en påse räcker bra, använd ej tomater i olja!!). Släng ner i svampen, rör om och stek en minut. I med en påse pinjenötter i svamp- och tomatblandningen. När det börjar vara färdigt, dra av från värmen och i med en ordentlig näve riven parmesanost. Veva runt ordentligt. Ta därefter två nävar ruccola och en näve färska basilikablad och blanda i hela saligheten.
Koka 1-2 paket färsk pasta. Häll av vattnet och i med lite olivolja. Lägg upp pastan i botten på en tallrik. Lägg den fantastiska röran över pastan, smula över ordentligt med mozzarellaost och toppa med rivet citronskal. Avsluta med lite ringlad olivolja över alltihop. Ät tills du storknar.Vågar jag säga det?

Jo det gör jag.

Den är en värdig utmanare till bloggvärldens mest berömda knullpasta.

4 kommentarer:

Tolkia sa...

Det hela påminner lite om en pastarätt som tillagas av berättaren i den charmerande boken "Butterbrot" (jag vet inte vad den heter på svenska, jag är uppriktigt sagt tveksam till att någon har brytt sig om att översätta den) av Gabriel Barylli. Minus de soltorkade tomaterna (boken är från 1989, så de hade väl inte upptäckts ännu). Han fick också ligga. ;)

linda sa...

åh det där verkar så otroligt supergott. massa av mina favoritgrejer svamp pinje ruccola ost... måste måste jag testa.

Mårr sa...

:)
(Inser genast vad jag borde kallat en av sommarens hopknåpade sallader.)

Doktoranden sa...

Tolkia, till och med då fick han ligga för en maträtt. Tänka sig. Ahahaha!
Måste kolla upp om den boken månne kan finnas på engelska eller swänska.

Linda, go får it.

Mårr, heja!